Loes Smolders - van Laarhoven

Belastingadviseur

"Binnen WVDB Academy worden jaarlijks werkcolleges georganiseerd. De werkcolleges hebben een onderwerp dat op dat moment past bij de actualiteit en is een thema dat multidisciplinair aanspreekt. Het is dus een thema waar zowel accountants, belastingadviseurs, advocaten, notarissen, maar ook HR-adviseurs iets mee kunnen in de praktijk. 

En het woord zegt het natuurlijk al, maar het zijn ook écht zo veel mogelijk ‘werk’-colleges. Onder begeleiding van collega-docenten wordt er in een werkcollege actief aan de slag gegaan met het centrale thema.

Het is niet alleen leerzaam, maar ook leuk om samen met collega’s van andere disciplines aan de slag te gaan. Dat verhoogt niet alleen je kennis over een bepaald thema, maar daardoor leer je ook hoe een collega van een andere discipline naar een onderwerp kijkt. En dat kan je in de praktijk weer goed gebruiken bij onze multidisciplinaire klantaanpak!

Een vraag die vaak gesteld wordt is waarom werkcolleges worden gegeven door interne docenten. Nou, dat is vrij eenvoudig: wie weet er als geen ander hoe je het beste multidisciplinair met elkaar aan de slag te gaan? Nou juist, mensen van binnen WVDB! Als docent ben je degene die collega’s enthousiasmeert en motiveert om met een actueel thema aan de slag te gaan en er is daarbij ook extra aandacht aan het multidisciplinair samenwerken.

Ik word er zelf erg blij van om collega’s aan de slag te zien gaan met een thema dat ze een dag later in de praktijk kunnen brengen. Ook mijn passie voor en mijn ervaring in les geven (ik heb mijn onderwijsbevoegdheid en heb ook jaren bij Avans Hogeschool in Den Bosch les gegeven) kan ik op deze manier ook binnen WVDB verder uitbouwen.

Werkcolleges zijn een belangrijk onderdeel in de talentontwikkeling binnen WVDB, omdat het echt aansluit bij de multidisciplinaire aanpak waar WVDB om bekend staat."