Talentontwikkeling

Klant en talent vormen ons bestaansrecht
Succesvolle medewerkers die zich verbonden voelen met onze organisatie maken het verschil. Het verschil in wat we betekenen voor onze klanten en in hoe succesvol de hele organisatie is.

Bij WVDB gaan we er vanuit dat iedereen talent heeft. Onze taak is om te kijken hoe we dit talent optimaal kunnen benutten en verder kunnen ontwikkelen.

Dagelijkse praktijk is de beste leerschool
Als we nieuwe collega’s werven, kijken we naar persoonlijkheid en de mogelijkheid om de juiste competenties te ontwikkelen. Bij huidige medewerkers kijken we welke ontwikkeling nodig is, kijkend naar de organisatiestrategie. We gaan hierbij uit van het 70/20/10-principe. 10 procent leer je via formele trainingen en cursussen, 20 procent leer je via coaching en feedback en 70 procent leer je op de werkvloer. De dagelijkse praktijk is de beste leerschool. En het effect van wat je leert is het grootst wanneer je het direct kunt toepassen in de praktijk.

Persoonlijke ontwikkeling
Onze medewerkers ontwikkelen zich niet alleen op hun vakgebied, maar ook op persoonlijk vlak. Zo heeft iedere medewerker toegang tot het online leerplatform van GoodHabitz met bijna honderd trainingen.

Talenten ontdekken
Om talenten en ontwikkelmogelijkheden te ontdekken zetten wij verschillende instrumenten in, zoals een talentonderzoek. Gesprekken tussen werknemer en leidinggevende staan centraal in onze (online) beoordelingscyclus. Hierin zijn POP- en ontwikkelgesprekken geïntegreerd.

 

Ga naar wvdb.nl