Rik van der Laan

Assistent Accountant Controlepraktijk

"In het derde leerjaar van de opleiding HBO accountancy heb ik een half jaar meewerkstage binnen de samenstelafdeling van WVDB gelopen. Hierbij was voor mij vrij snel duidelijk dat de organisatie goed bij mij paste, maar de werkzaamheden van de samenstelafdeling niet aansloten op mijn verwachtingen. Daarom ben ik op 1 februari 2018 terug gekomen bij WVDB om mijn afstudeerstage te lopen binnen de controlepraktijk. In deze periode heb ik ondervonden hoe het is om te werken op de controlepraktijk en heb daarnaast mijn scriptie geschreven.

Op 14 juni 2018 had ik mijn laatste stagedag bij WVDB en kwam daardoor direct voor een grote beslissing te staan: “blijf ik hier werken, of ga ik verder zoeken”.  Na goed overleg en antwoord te geven op de vraag “wat wil ik nou” heb ik ervoor gekozen om bij WVDB te blijven. De voornaamste redenen dat ik bij WVDB wilde werken is een combinatie van een aantal factoren, hierbij kun je denken aan de informele sfeer, maar zakelijk op de momenten dat het moet, de multidisciplinaire samenwerking, het werkgebied en de goede werk- en privé balans.

Ik werk nu ruim 2 jaar bij WVDB en kan gerust stellen dat ik op 14 juni 2018 de juiste beslissing heb gemaakt. In twee jaar tijd heb ik niet alleen geleerd hoe het is om te controleren, maar ook over het omgaan en samenwerken met collega’s, omgaan met klanten en klanten helpen waar nodig, al met al dus heel divers.
Momenteel volg ik de master Accountancy op Nyenrode. Voornemens ben ik om deze opleiding af te ronden, de post master Accountancy te volgen en gelijktijdig de praktijkopleiding uit te voeren. "