Mieke van Oort

Assistent Accountant Samenstelpraktijk

"In juni 2020 heb ik mijn diploma Finance and Control behaald aan Avans Hogeschool te ’s-Hertogenbosch. Na het tweede jaar van mijn opleiding diende ik te kiezen tussen Finance and Control en accountancy. Na lang twijfelen heb ik voor Finance and Control gekozen. Aangezien accountancy mij toch bleef boeien, wilde ik mijn derdejaarsstage lopen bij een accountantskantoor. Deze stage mocht ik doen op de samenstelpraktijk bij WVDB Adviseurs Accountants. Deze periode was van doorslaggevende betekenis voor mij: ik wilde, na het afronden van mijn studie, werkzaam zijn binnen de accountancy.

Toen WVDB mij benaderde om na afloop van mijn studie hier te starten, zei ik volmondig ja. Dit op basis van de opgedane kennis en de begeleiding tijdens mijn stageperiode. Wat ik zo leuk vind aan de samenstelpraktijk van WVDB is dat je volledig wordt betrokken in het samenstelproces van jaarrekeningen voor MKB-ondernemingen. Daarnaast stel je voor deze klanten ook de aangiften vennootschapsbelasting en inkomstenbelasting op. Hierdoor leer je de klanten nog beter kennen, met hun bijbehorende vraagstukken. Sinds september 2020 maak ik (opnieuw) deel uit van de samenstelpraktijk van WVDB.

In september 2020 ben ik tevens gestart met het schakeltraject ‘Accountancy verkort schakelprogamma oriëntatie MKB’ aan Avans+ te Breda. De opleiding wordt gegeven aan studenten welke graag een accountancy AA diploma willen behalen, maar eerder de opleiding Finance and Control hebben gevolgd. In een 3,5 jaar durende studie, staat de eerste 1,5 jaar in het teken van de OAT. Na het behalen van de OAT vervolg je automatisch met de 2-jaar durende opleiding post-bachelor AA. 

De afwisseling in werkzaamheden en mijn studie zorgen ervoor dat ik mezelf verder kan bekwamen in mijn taken. Op deze manier kan ik, als afgestudeerd bedrijfseconoom, toch aan de slag als assistent accountant."