Cindy van de Mortel

Junior Belastingadviseur

"In 2014 ben ik gestart met de opleiding Fiscale Economie aan de Universiteit van Tilburg. Ik koos voor deze opleiding, omdat de combinatie van economie en recht mij aansprak. Het eerste jaar volgde ik daarom ook vakken samen met de studenten van de bachelor Bedrijfseconomie, zoals finance en accounting. In het derde jaar van mijn bachelor, had ik wat ruimte over en ben ik op zoek gegaan naar een werkstudentschap. Ik vond mijn studie interessant, maar wilde graag weten of het vak mij ook in de praktijk aansprak. Mijn werkstudentschap bij WVDB was een prettige manier om kennis te maken met het vak, maar ook met het kantoor en de collega’s. Je wordt echt meegenomen in de dagelijks praktijk, waardoor je een goed beeld krijgt van alles wat op jouw pad kan komen als starter bij WVDB. Voor mij was dit een hele waardevolle toevoeging aan mijn studie. De (werk)colleges geven je een goede basiskennis, maar in de praktijk leer je pas echt waar een belastingadviseur zich dagelijks mee bezig houdt.

Tijdens mijn studie heb ik ook bij een ander advieskantoor een werkstudentschap gelopen. Dit vond ik prettig om de verschillen in advieskantoren te kunnen vergelijken. WVDB bleek het beste bij mij te passen. Het viel mij op dat er echt tijd wordt gemaakt om elkaar te helpen. Dit vind ik erg belangrijk, omdat je als starter nog veel moet leren. Ik hecht daarom veel waarde aan deze goede begeleiding. Wat me daarnaast aanspreekt is de gemoedelijke sfeer op kantoor en de korte lijntjes. Je kunt bij iedereen binnenlopen!

Ik ben als starter begonnen op de algemene praktijk, waardoor ik met meerdere collega’s samenwerk aan uiteenlopende vraagstukken. Voor mij is het erg waardevol geweest om op de algemene praktijk te starten, omdat je dan een brede basis opbouwt én kunt ontdekken waar jij je het liefst mee bezig houdt. Als je vervolgens aangeeft waar je interesses liggen, dan wordt daar rekening mee gehouden in de werkzaamheden die je krijgt."